12. októbra 2013

O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna atmosféra. Takže som prehľadala internet, aby som našla zábavné Halloweenske aktivity. Keďže tento sviatok u nás ešte stále nie je to pravé orechové, tak som inšpiráciu hľadala len na zahraničných weboch a pevne verím, že niektoré aktivity sa zapáčia aj Vám, resp. si ich pretvoríte tak, aby sa hodili práve pre tú Vašu párty a pre Vašich hostí :)
1. ČO JE V KRABICI?
Či už použijete nejaké krabice, alebo nádoby, uistite sa, aby nikto nemohol vidieť dnu. Princíp hry je úplne jednoduchý. Hostia musia strčiť ruku do krabice/nádoby a uhádnuť čo to je. Teda, ak na to budú mať odvahu :) Myslím, že pri tejto hre sa naozaj zabavia malí aj veľkí :)
Čo vložiť do krabice? Napr.: vylámané zuby od vidličky - upírove zuby, špagety (s trochou oleja)- červíky, ošúpané bobule hrozna - očné bulvy, natvrdo uvarené vajíčka (olúpané) - srdce. Ďalej som našla tipy ako tofu syr (vraj to ľudí zväčša vystraší a nevedia to identifikovať), umelá kožušina, kukurica, puding. Odporúčam fotiť výrazy v tvári ľudí, ktorí strkajú ruky do záhadnej krabice, pobavíte sa :)

2. PRIPNI KOSTLIVCOVI MOTÝLIKA
Na magnetickú tabuľu buď nakreslíme alebo pripevníme kostlivca. Každý súťažiaci dostane motýlika inej farby. Na motýlikovi by mala byť pripevnená magnetka. Hráčovi, ktorý je na rade zaviažeme oči a on musí pripevniť motýlika kostlivcovi ku krku. Ten čo pripevní motýlika najbližšie ku krku vyhráva. Víťaz môže "za odmenu" dostať strašidelnú úlohu :) Nájsť v záhrade/dome (kde nesvieti svetlo) ukrytú lebku/sladkosť... 

3. KOĽKO VÁŽI TEKVICA?
Ďalšia zábavná hra, ktorá si nevyžaduje takmer žiadnu prípravu. Potrebujeme váhu a tekvice. Úlohou hostí je uhádnuť správnu váhu tekvice. Koho tip bude najbližšie, ten vyhráva. Ešte viac namotivujete hostí, ak dostanú aj nejakú milú cenu /napr. originálny Halloweensky drink, koláčik.../


4. HALLOWEENSKA KLIATBA
Túto hru budú Vaši hostia milovať a bude čím sa bude oneskorievať, tým bude zábavnejšia. Pri príchode každému hosťovi oznámte slovo, ktoré nesmie povedať (môžete mu dať napr. i čelenku, kde bude napísané slovo, ktoré nesmie počas celého večera používať). Za každé prerieknutie dostane nejaký zábavný trest (Napr. zaspieva kúsok svojej obľúbenej Halloweenskej piesne) :)

5. HALLOWEENSKY ZOZNAM
V dnešnom svete má snáď každý mobil s fotoaparátom. Prečo? Vysvetlím. Hostí, ktorí musia mať na sebe Halloweenske kostýmy rozdelíme náhodne do skupín/dvojíc. Každá skupina dostane zoznam miest, kde sa musí daný večer odfotiť a následne fotky priniesť späť na párty.
Odporúčam buď dať každej skupine iný zoznam vecí, prípadne môžete dať každej skupine ten istý zoznam vecí, avšak veci napíšte poprehadzovane, aby sa nestretli všetci na jednom mieste ;) Vyrazte do mesta/dediny a nájdite strašidelné/obľúbené miesta, na ktorých sa proste počas Halloweenu "musíte" odfotiť. Čo tak odfotiť sa na lavičke na cintoríne? (Kiež by tam čakal niekto v kostýme a súťažiacim to trochu sťažil). Či v reštaurácií (návštevníci reštaurácie by sa určite pobavili), pri kultúrnych pamiatkach.... Výherný tím je ten, ktorý sa ako prvý vráti do domu so všetkými potrebnými fotkami zo zoznamu. Zvážte svoje možnosti a užite si naozaj strašidelný večer :) Predstavte si, aké zážitky by z tejto aktivity vznikli :) Fotky môžete potom nahrať do počítača a počas párty prehrať :) Určite sa budete mať o čom baviť.
TIP: Ak chcete túto úlohu trochu sťažiť, tak nenapíšte miesta, kam sa majú ísť odfotiť, ale napíšte len hádanky alebo popis a súťažiaci musia prísť samy na to správne miesto, kde sa odfotografovať :)

6. POLNOČNÝ ZÁHADNÝ HOSŤ
Ak usporiadavate veľkú párty, tak potom jedného hosťa poverte, aby sa pred polnocou vytratil a vrátil sa presne o polnoci v tajomnom prevleku. Ostatní hostia hádajú, kto to je. Prípadne, pozvite záhadného hosťa až o polnoci a ostatní hostia hádajú kto to je, no ostatní hostia by mali túto osobu poznať. Hosť môže len prikyvovať hlavou. Nesmie hovoriť, aby sa hneď neprezradil.


7. HALLOWEENSKA ŠARÁDA
Ako hostiteľ napíšte na papieriky slová . Poskladajte a vložte ich do misky. Môžete vytvoriť viac skupín slov ako napr. časti tela (výborné na zahriatie, použite slová ako napr. očné bulvy, krv, kosti, mozog, vnútornosti, nechty...), potom môžete pritvrdiť a vytvorte skupinu slov s Halloweenskymi filmami (napr. Paranormal Activity, Poltergeist, Texaský masaker motorovou pílou, Kruh...), skupinu slov s príšerami a strašidlami (napr. vlkolak, čarodejnica, múmia, duch, upír, zombie...),  skupinu slov spojenú s upírmi (napr. chlad, Dracula, Edward, Cullenovci, tesáky...). Určite sa však najskôr dohodnite či budete slová vysvetľovať ústne, alebo ich budete hrať telom, bez použitia slov.
Rozdeľte hostí do 2 tímov. Každý člen tímu si vytiahne papierik a predvádza slovo svojmu tímu. Dohodnite si nejaký čas. Ak po uplynutí času tím nevie čo mu je predvádzané, má príležitosť hádať opačný tím. Ten tím, ktorý uhádne správne získa bod. Tím, ktorý získa najviac bodov vyhráva.

8. HALLOWEENSKY VRAH
Jednoduchá, ale aj tak trochu strašidelná hra. Začať by mal hostiteľ, takže všetci hostia si posadajú do kruhu. Hostiteľ zhasne svetlo a chodí do okola, pritom tľapne niekoho po pleci (nikto nesmie vedieť koho) - teda to znamená, že dotyčného označil za tajného vraha. Keď je vrah určený, všetci sa postavia a chodia po miestnosti a podávajú si ruky (stále musí byť tma). Vrah, pri potrasení rukou JEMNE poškriabe ruku svojej obeti (nemusí to byť hneď prvý s kým si trasie ruku, ale môže chvíľu vyčkať na správny okamih). Obeť bude v hlave rátať do 10 a potom "spadne" na zem, ako by bol zabitý. Zvyšok skupiny teraz musí prísť na to, kto je vrah. Svetlo môžete zapnúť, aj keď lepšie by boli len nejaké sviečky, bolo by to strašidelnejšie. Ako náhle je vrah odhalený, môže sa hra opakovať od začiatku.


9. HÁDAJ KTO SOM?
Je to veľmi jednoduchá a známa hra, avšak pridáme trochu Halloweensky charakter a uvoľnenejší štýl.
Svojim hosťom hneď po príchode nalepte na chrbát papier s menom nejakého Halloweenskeho charakteru (Frankenstein, Dracula, Jack Rozparovač,...). Ostatných hostí sa pýtajú otázky, aby zistili kto sú. Na otázky sa môže odpovedať iba áno/nie.

Dúfam, že ste našli inšpiráciu pre ten Váš Halloweensky večierok!
Čo budete robiť na Halloween VY? Dajte vedieť do komentárov.

26 komentárov:

  1. Já mám Halloween ráda, i když ho nijak extra neslavím. Nejspíš budu doma, dám si něco dobrého a kouknu na telku :) Ale tyhle hry jsou super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás to bude podobne Michelle :) Aspoň pripravím nejaké "strašidelné jedlo k telke" :) Tak ti prajem krásneho Halloweena :)

      Odstrániť
  2. Majko, děkuji za návštěvu na mém blogu. Omrkla jsem to tady, moc se mi u tebe líbí, spousta inspirace a skvělého jídla!
    Zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Helenka! Veľmi si vážim Tvojich slov. Obzvlášť ma teší, že som dostala pochvalu od takej super blogerky ako si ty :)

      Odstrániť