31. januára 2014

Dňa 18:39 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre
Aj obyčajné a bežné jedlo môžeme pripraviť vo valentínskom duchu. Stačí trochu predstavivosti a raz-dva vykúzlite zamilovanú večeru pre vás a vašu lásku. Dúfam, že nasledovné dobroty vás dostatočne inšpirujú a že pomocou nich vyjadríte to, čo vyjadriť chcete :)


Nemusíme byť vychýrený cukrári, aby sme zvládli tento recept. Kľúčovým prvkom sú čokoládové srdiečka, ktoré kúpite v bežnom obchode (napr. Milka dezert). Napečieme sušienky, ktoré máme radi a ešte kým sú teplé naukladáme na ne čokoládové srdiečka a necháme vychladnúť :)

Aký by to bol Valentín bez jahôd? Asi ako zime bez snehu... A ak tie jahody ešte namočíme do čokolády a ozdobíme polevou.. mmm, dobrota je na svete!

 Aj taká krémová polievka môže byť razom valentínska. Stačí ak z toastového chlebu vyrežeme srdiečka a dáme ich do rúry aspoň na 13 minút usušiť a pripiecť. Srdiečka položíme na teplú polievku tesne pred podávaním :)

 Ak začínate valentínovať už ráno, tak super tip na raňajky je aj takto naservírovaná parka.

Tie, ktoré radi zdobíte na vianoce perníčky sa môžete pustiť aj do zdobenia maslových sušienok :)

Jahodové koláčiky z lístkového cesta pripravíte rýchlo.

Neviem či máte radi "brownies" (ja veľmi), ale toto je veľmi úžasná valentínska alternatíva. Stačí ak pridáme m&m lentilky ružovej a červenej farby. Mňam!

Kto by nemiloval muffiny?! Muffiny ozdobte krémom a ten posypte ozdobnými srdiečkami.

PIZZA! Kto by ju nemiloval?! Prečo sa jej na Valentína vzdať ak ju vaša polovička má tak rada? Stačí cesto vyformovať do srdiečka, trošku sa pohrať s ingredienciami a na svete je pizza srdce :)

Ďalšia muffinkovská alternatíva. Krém dáme do vnútra!

Opäť raňajková varianta. Volské "srdce" zapečené v chlebe. Formičkou vykrojíme v toastovom chlebe srdce. Položíme ho na panvicu (najlepšie teflónovú) a opatrne do toho srdca pridáme vajíčko a necháme to na miernom ohni pomaly piecť.

Ach tie jahody.. Čo by sme bez nich 14. 2. aj robili? Na tento super jednoduchý recept potrebujeme najmä tie jahody - nakrájame ich na plátky a vytvoríme z nich také srdiečka. Na toastový chlieb (alebo iné pečivo, môže byť aj sladkasté) natrieme bielu nutelu (bežne ju dostať kúpiť v supermarketoch) a naukladáme jahodové srdiečka :) Hotovo!

Chutného Valentína všetkým!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára