4. mája 2014

Dňa 23:09 by Mária Pavlačková Horváthová v ,    1 komentár


  • 11 PL masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky rumu
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1 šálka cukru
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 PL mlieka
  • 1 - 2 šálky malín (kľudne môžete použiť i iné ovocie)
POTUP:
  • Rúru predhrejeme na 200°C.
  • 3 PL masla rozpustíme v menšom hrnci a pridáme hnedý cukor. Za častého miešania varíme cca 10 minút, až sa vytvorí poloriedka masa. Pridáme zmixované maliny a rum. Za stáleho miešania varíme 2-3 minúty. Odstavíme a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Občas premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Necháme vychladnúť.
  • Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
  • Elektronickým mixérom mixujeme zvyšok masla a cukru, kým nie je masa spojená a nadýchaná. Pridáme vajíčka a opäť premixujeme. Postupne a striedavo pridávame múku zmiešanú s ostatnými ingredienciami a malinovú zmes. Všetko poriadne premixujeme a pridáme mlieko a ešte raz krátko zmixujeme.
  • Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie a pomaly doň vlejeme cesto. Vrch môžeme posypať kúskami čokolády, alebo mandľovými lupienkami.
  • Pečieme cca 30 minút pri teplote 200°C. Potom vrch chlebíku prikryjeme papierom na pečenie a Ďalej pečieme cca 15 - 20 minút.
  • Po upečení necháme chlebíček vychladnúť vo forme. Po vychladnutí chlebíček vyberieme, odstránime papier na pečenie a servírujeme. 



Reakcie:

1 komentár: